Brigida

Brigida is illustratrice met inspirerende ideëen voor presentatie. Haar werk is divers, en toch zeer herkenbaar aan de snelheid en spontaniteit die het uitstraalt. Brigida is zelf regelmatig performer onder andere in tekenvertellingen van haar Sesamstraat verhalen. Kortom een veelzijdig kunstenaar. Dit herkent u direct als u in haar winkel/atelier binnenstapt. Maar u kunt natuurlijk ook genieten van beelden op deze site.

Biografie

Brigida Almeida, moeder van vier kinderen, is geboren in Mombasa in 1962. Na de lagere school kwam ze naar Nederland. Ze volgde haar opleiding in Den Bosch aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving.

 

Sinds 1985 is ze actief als illustrator en tekent ze vooral voor niet-commerciële opdrachtgevers. Brigida illustreerde oa. voor kinderpostzegels, NOC-NSF, Wijnand Stomp-Kalebas Jeugdtheater, Gemeente Utrecht, RIAGG Utrecht, Vrouwencontact, Volwasseneducatie Gelderland, Pleegzorg Nederland, Geestelijk gezondheidszorgblad De Gazet, Multicultureel Tijdschrift Contrast, Uitzendburo Randstad.

 

Brigida maakte tentoonstellingen voor oa. Rijksvoorlichtingsdienst en het Openluchtmuseum Arnhem. Ook ontwierp ze verscheidene decors voor dans- en theatervoorstellingen.

 

Daarnaast is ze de geestelijke moeder van Sesamstraatfiguren Kaas en Koos, Tante An en jongetje Jan en het meisje Mira. Voor deze figuren heeft ze ruim honderddertig verhalen bedacht en geïllustreerd, waarvan enkele in boekvorm verschenen zijn. Ook illustreerde ze kinderboeken waaronder Lisa en de Bruine Prins, Karel en het Bloemenlint, Kleine Kriebelbeestjes en De Droomkelder.

 

Verder produceert ze tekenvoorstellingen voor kindertheater en scholen. Naast deze toegepaste vormen van tekenen maakt Brigida ‘vrij’ werk. Haar schilderijen zijn een spontane vertaling van wat ze ziet en beleeft. Ze ademen de vaart en emotie van het moment. In haar vrije werk maakt ze een eigen werkelijkheid vol intense kleuren. Haar motto is dan ook Paint as you like and die happy. (Henry Miller)